Facebook fiók tiltás, korlátozás, hirdetés felfüggesztés, vállalkozáskezelő letiltása

Ebben a cikkben a Facebook hirdetés közben előforduló hibákról és azok megoldásairól írok.

Egyre több olyan megkeresés érkezik hozzám, ahol valamilyen problémát (Facebook, Instagram fiók tiltás, korlátozás, hirdetés felfüggesztés, vállalkozáskezelő letiltása) kellene megoldani.
Példaként néhányat leírok, remélem segítség lehet azok számára, akik hasonló cipőben járnak éppen.

Instagram fiók zárolása

Probléma leírása:
Egy nagy Instagram fiók letiltása, amit az ügyfél elsődleges értékesítési csatornája. Az ok pedig az volt, hogy az ügyfél elkezdte a követőbázist relevánsabbá tenni, így törölt néhány száz irreleváns követőt, ezt a rendszer úgy érzékelte, hogy feltörték a fiókját és zárolta az Instagram fiókot, nem tudott hozzáférni többé.

Megoldás:

Kértem egy hibajegyet a jelenségre a Facebooknál (Metánál), leírtam részletesen a hibát.
Az első 10-12 levélelváltás a probléma pontosítása és szabványválaszok küldözgetése volt, majd átkerült egy speciális technikai csapathoz az ügy. Onnantól volt előrelépés, bekértek hivatalos közjegyző által hitelesített céges papírokat, itt egy-egy mondat is számított, ebben segített a szakértő mi legyen a hitelesített papíron pontosan. Több, mint 3 hónap kellett, hogy visszaszerezzük az Insta fiókot és rengeteg levélváltás.
Majdnem az Ügyfél is elvesztette a hitet, hogy egyszer vissza fogja kapni a fiókját, amikor végül visszakapta ezt a levelet kaptam tőle:

 

 

Facebook közszereplő profil lemásolása

Probléma leírása:
Egy közszereplő keresett meg, hogy lemásolták a Facebook oldalát képekkel, életrajzi adatokkal. Többszöri bejelentés és több hónap után sem tudta eltüntetni a hamis profilt. Ekkor keresett meg engem egy ajánlás követően.

Megoldás:

Hibajegyet indíttattam, ahol nagyon részletesen leírtam a problémát. Itt az Ügyfél kommunikált az ügyfélszolgálattal én csak tanácsokat adtam mit is írjon. 2 hónapot vett igénybe egy hosszadalmas levelezés, ahol állandóan le akarták pattintani az ügyfelet, javaslatomra nem hagytuk és a harmadik hibajegy indításánál megoldódott a probléma, letörölték a hamis fiókot.

 

Facebook hirdetéskezelő letiltása

Probléma leírása:
A letiltás oka, a hirdetési összeget nem tudta ráterhelni a hozzárendelt kártyára ez többször is előfordult, ezért eltiltotta az egész hirdetési fiókot a rendszer.

Megoldás:

A tartozás kiegyenlítése, illetve a vállalkozás cégpapírokkal való igazolása egy levelezést követően.
2 hetet vett igénybe a megoldás.

 

Facebook hirdetési keret elköltése pillanatok alatt

Probléma leírása:
Nagyon érdekes és bosszantó probléma. Egy régóta futó kampányban két hirdetéssorozatnál elköltötte a rendszer az egyik reggel 2 óra alatt az egész hónapra beállított egész hirdetési keretet. Majd nem tudta azonnal levonni az összeget a társított kártyáról, így letiltotta a hirdetési fiókot is.

Megoldás:

Mivel nem akartam kiesést a hirdetésnél, kiegyenlítettem a számlát, amitől a tiltás azonnal fel is oldódott. Ezután nyitattam egy hibajegyet a Facebook hozzám rendelt expertjével.

Elkezdődött a levelezés, első néhány levelemre sablont választ kaptam, hogy akár a beállított napi keret kétszerese is elköltésre kerülhet egy nap…de ennél az esetnél az egész havi keretet elköltötte, így nem hagytam annyiba. Többször leírtam és képernyőmentésekkel dokumentáltam, hogy mi és hogyan történt. A negyedik levelemre érkezett az első pozitív válasz, hogy azon a napon több hasonló eset előfordult észlelték a hibát, dolgoznak a kijavításán. Ekkor hetente rákérdeztem, hogy hol tart a dolog, minden héten válaszoltak, hogy dolgoznak a hibán. 1,5 hónap múlva kaptam egy olyan választ, hogy fogok kapni egy kupont, majd ismét csend. Minden héten rákérdeztem, hogy mikor fogok kapni kupont, ismét 1,5 hónap telt el, mire kaptam egy levelet amiben volt egy kuponkód a havi költés kétszeresével.

 

 

Ebből a néhány esetből is látszik, milyen változatos módon tudja megakasztani a Facebook a hirdetéseket. Az esetek nagy százalékában van megoldás, de itt ígérni nem lehet semmi biztosat.

Ha esetleg problémád akadt a Facebook bármilyen szolgáltatásával itt tudod felvenni a Metával a kapcsolatot:
https://www.facebook.com/business/help

Ha a Google Ads-nál tiltották le a fiókod, olvasd el az arról szóló cikkemet:

https://kardos-onlinemarketing.hu/google-ads-fiok-felfuggesztese

Ha segítségre lenne szükséget kampánykezelésben, keress bátran:

Név:*
E-mail:*
Üzenet:
Írd be amit látsz a képen, hogy lássam nem vagy robot:

Vélemény, hozzászólás?